Ami & Andreas

Hej och välkomna till Ami & Andreas – ”halvvägs till 100 fest”

Vilka är vi?

För er som inte känner oss som “ett gäng” och inte varit med hela vägen så kommer här först en liten bakgrundshistoria så ni bättre kan förstå hur det blev så här…

Vi är Aminata & Anders Nilsson samt Elisabeth Brevenson & Andreas Åkesson

Även om Elisabeth också varit med länge så börjar den här historien något tidigare än så och närmare bestämt i mitten av 90-talet då initialt Anders och Andreas “studerade” ihop på högskolan i Halmstad. Allt var lugnt och stilla tills en dag då det dök upp utbytesstudenter och lugnet upphörde då den undersköna och kloka Aminata klev in på scenen. Poff och så var Anders borta…

Snabbt framåt några år till 2002 så bodde Andreas i England och en solig dag hörde Aminata av sig och sa “hej, nu är vi också i England”. Efter lite olika episoder började vi så åter umgås mer igen och hade några väldig trevliga år i London med mycket fokus på musik och teater.

Andreas flyttade tillbaka till Sverige igen ca 2005 (ja, det är lite otydligt) och 2007 lämnade Aminata och Anders London för att prova på den franska landsbygden strax söder om Toulouse.

Någonstans vid den här tiden skulle så lugnet störas på nytt. Närmare bestämt den 8 mars 2008, som också är den internationella kvinnodagen, skulle Andreas gå på maskerad och på temat “den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge”, träffade han, som tur var utklädd, urkraften och superentreprenören Elisabeth Brevenson. Därefter gick det fort, vilket det brukar göra när Elisabeth är med….

Även om det varit lite upp och ner med möjligheterna att träffas genom åren så har vänskapen bestått och redan för tre år sedan 2020 var planen att ha en “halvvägs till 100” fest för Elisabeth och Anders. Tyvärr kom det en liten pandemi i vägen och planerna fick tyvärr läggas ner.

Nu är det ”ynglingarnas” tur att och det ska vi fira ordentligt.

Festen

Festen är den 12 augusti och vi skulle bli jätteglada om ni ville komma och fira dagen tillsammans med oss.

Tanken är att vi börjar kl 16.00 och temat på festen blir “Skördetider”.

Vi kommer börja med lite mingel och snacks så att alla får en chans att värma upp och få en möjlighet att lära känna varandra innan festen börjar på riktigt. Det kommer vara en ganska brokig skara gäster med olika bakgrunder vilket kommer ge många möjligheter till nya spännande bekantskaper och vi kommer göra vad vi kan för att hjälpa er lite på traven.

Vi sextiden tiden sätter vi oss så till bords och tar oss tillsammans igenom en buffé med fokus på säsongen och mycket lokala råvaror.

För er som inte varit i området förr så är Bjärehalvön något av Sveriges drivhus, speciellt känt för nypotatis, sallad och diverse andra grönsaker (Vinodlingar har börjat dyka upp). Bjärehalvön är även ett populärt turistmål och jag brukar, halvt på skämt, och halvt på allvar referera till området som “Sveriges Toscana”. Förutom familjen Brevenson/Åkesson är andra kända personer från området Hasse “Kvinnaböske” Andersson, Birgit Nilsson (operasångerskan) och lite mindre känd men ändå värd att nämnas så har Hugh Grant ett sommarhus här.

Efter middagen hoppas vi festen kommer igång på riktigt det kommer finnas bar och dansgolv och vi håller på tills vi tröttnar.

På söndagen arrangerar vi en brunch för de som så önskar delta, vänligen meddela deltagande.

Praktikaliteter

Address: Ranarpsvägen 498, 269 71 Förslöv, Sweden

Datum: 12 augusti 2023

Tid: 16.00 till sent

O.S.A: Så snart som möjligt så vi kan börja planerar för antal gäster. Det går bra att ändra sig senare. Återkoppla till Andreas eller Aminata på valfritt sätt.

Detta är en fest först och främst för vuxna

Söndagsbrunch: Vänligen anmäl deltagande. Även här går det bra att ändra sig senare

För långväga gäster flyger man enklast till Köpenhamn och sedan tar man tåget till Ängelholm. Boende hittas enklast genom de vanliga bokningstjänsterna eller via airbnb. Området är väldigt trevligt på sommaren och väl värt ett lite längre besök om man vill passa på när man ändå är i Sverige.

Här kan ni hitta lite tips och idéer

Har ni några frågor så är det bara att höra av sig. Denna sida kommer uppdateras med mer information när det börjar närma sig.